آیا شما هم به انجام یک کار خانگی مشغول هستید؟ آیا می‌خواهید مجوز مشاغل خانگی را دریافت کنید؟ آیا با مدارک و شرایط انجام این کار آشنایی ندارید؟ امروزه با توجه به زوال اوضاع اقتصادی، افراد به انجام مشاغل خانگی رو آورده‌اند. مشاغل خانگی آن دسته از کارها و مشاغلی هستند که در فضاهای مسکونی و در خانه‌ها انجام می‌شوند. با توجه به حجم گسترده‌ای که مشاغل خانگی دارند، این فعالیت‌ها باید زیر نظر اتحادیه‌هایی منسجم انجام شوند.

بنابراین دریافت مجوز مشاغل خانگی واجب و ضروری است. در واقع این دریافت مجوز مشاغل خانگی این نوع کسب و کار هارا رسمیت می‌بخشند.

دریافت مجوز مشاغل خانگی

بسیاری از افرادی که برای انجام کار خود محلی را اجاره یا خریداری نکرده‌اند و کارگاهی را راه اندازی نکرده‌اند، مجبور هستند که کار خود را در خانه انجام دهند. در این صورت مشاغلی که این افراد دارند، مشاغل خانگی به حساب می‌‌آیند. این افراد باید برای فعالیت قانونی مجوز مشاغل خانگی را دریافت کرده و به صورت قانونی به فعالیت خود ادامه دهند. انجام این کار مزایای زیادی را برای افراد به همراه دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

با توجه به این مزایا می‌توان متوجه شد که چرا افراد اغلب اولین کاری که می‌کنند این است که مجوز کار را دریافت کنند:

  • یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزایایی که دریافت مجوز مشاغل خانگی دارد این است که باعث می‌شود افراد بتوانند وام و تسهیلات بانکی را دریافت کنند. این وام به تمام کسانی که در خانه‌ها، ادارات، مغازه‌ها یا کارگاه‌ها و مراکز تجاری مشغول فعالیت هستند، تعلق پیدا می‌کند و به راحتی هم دریافت می‌گردد. وزارت تامین اجتماعی مسئول ارائه‌ وام کسب و کار خانگی است. لازم به ذکر است که مبلغ این وام، مبلغ ثابتی نیست و به طرح توجیهی مخصوص هر کسب و کار بستگی دارد.
  • مزیت دیگر، معافیت از پرداخت مالیات است. با توجه به این که تمامی منازل مسکونی مشمول مالیات می‌شوند، کسب و کارهای خانگی به مالیات نیازی ندارند. یعنی افراد تنها مالیات خانه را پرداخت کرده و دیگر به مالیات کار را پرداخت نمی‌کند.
  • صاحبان کسب و کارهای قانونی اگر بتوانند مدارک رسمی و اعتباری خود را آماده کرده و آن‌ها را به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه کنند، توانایی آن را خواهند داشت که شرکتی را به ثبت برسانند. آن هم به راحتی آب خوردن! در این صورت دیگر نیازی به بیمه کردن کارکنان در این شرکت نیست.
  • افرادی که‌ مجوز انجام مشاغل خانگی را دریافت می‌کنند، اجازه استفاده از فضاهای شهری برای فروش محصولات خود را دارند. بنابراین، در مواقعی که فروش بسیار بالا است، می‌توانند در بازارهای محلی شهر بساط کرده و محصولات خود را به فروش برسانند. با این وجود، افراد ترجیح می‌دهند که فعالیت خود را با دریافت مجوز مشاغل خانگی، رسمیت ببخشند تا این که بخواهند سال‌ها به طور غیر قانونی فعالیت کنند.

شرایط اخذ مجوز مشاغل خانگی

افرادی که تمایل دارند مجوز مشاغل خانگی و کسب و کار های غیر رسمی را دریافت کنند، باید یک سری شرایط و مدارک خاص را آماده کرده و سپس برای دریافت این مجوز اقدام کنند. این شرایط به دو دسته مختلف شرایط عمومی و شرایط تخصصی تقسیم می‌شوند.

در بخش شرایط عمومی شما باید به عنوان یک متقاضی دریافت مجوز کسب و کار خانگی، تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشید و سنتان بالای ۲۰ سال باشد. فرقی ندارد که جنسیت شما مونث است یا مذکر، در هر صورت وجود این شرط لازم است. شرط دیگر، حضور و اقامت در محل اجرای کار است. بدین معنا که متقاضیان باید در همان مکانی که کار خانگی خود را آغاز کرده‌اند، سکونت داشته باشند. همچنین لازم است که آقایان کارت پایان خدمت یا گواهی‌های معافیت از سربازی را آماده کرده و آن را در میان مدارک لازم قرار دهند. عدم وجود سابقه کیفری و تایید این امر در زیر نظر مراجع ذیربط نیز برای دریافت مجوزهای انجام کسب و کار خانگی، لازم و ضروری است.

در بخش خصوصی نیز یک سری شرایط مختلف وجود دارند. فردی که می‌خواهد در خانه خود کاری را آغاز کند، باید حدود پنج سال در حرفه مربوطه سابقه کاری داشته باشد. این فرد اگر مهارت کافی را دارا نباشد، صلاحیت دریافت مجوز را نخواهد داشت. پس باید مهارت‌های مورد نیاز را کسب کرده و توانایی مدیریت شغل خود را هم داشته باشد. افزون بر همه این‌ها، یک متقاضی باید گواهی‌های شرکت در دوره‌های آموزشی و کسب مهارت را داشته باشد و گواهی سلامت را کسب کند. البته در این مورد تنها افرادی باید گواهی سلامت را دریافت نمایند که با مواد غذایی یا مواد آرایشی و بهداشتی سر و کار دارند.

با وجود این شرایط، مدارکی همچون مدارک هویتی متقاضی از جمله کپی و اصل شناسنامه و کارت ملی، گواهی عدم سوء پیشینه، آخرین مدارک تحصیلی به همراه اصل آن‌ها، کد اقتصادی حقیقی، مدارک مربوط به شرکت در دوره‌های آموزشی و اصل و تصویر کارت مهارت باید به اداره مربوطه ارائه گردد تا صلاحیت یا عدم صلاحیت شما برای دریافت این مجوز، مشخص شود.

نحوه دریافت مجوز برای مشاغل خانگی

برای این که بتوانید مجوز مشاغل خانگی را دریافت کنید، باید مراحل مختلفی طی شوند اما اولین کار این است که شرایط لازم ایجاد شده باشند. در غیر این صورت صلاحیت ما برای دریافت مجوز  کسب و کارهای خانگی، تایید نخواهد شد. پس از این که شرایط ذکر شده در مطالب فوق را آماده کردید، می‌توانید مراحل ذیل را آغاز کرده و درخواست خود را ثبت کنید.

حتما بخوانید: دریافت جواز کسب پوشاک

مرحله اول: ثبت درخواست در سامانه

در مرحله اول، شما باید در سامانه مخصوص دریافت جواز کسب و کار خانگی، درخواست خود را ثبت کنید. برای انجام این کار از طریق اینترنت اقدام کنید و پس از دریافت آدرس این سایت، وارد آن شوید. حال باید از قسمت ثبت درخواست، درخواست خود را به ثبت برسانید.

مرحله دوم: ارائه مدارک لازم

در مرحله دوم باید مدارکی از قبیل مدارک هویتی، کاری و مدارکی که از پیش اماده کرده‌اید را در سامانه بارگذاری کنید. انجام این کار ممکن است هزینه‌هایی را به همراه داشته باشد.

مرحله سوم: تکمیل فرم

در مرحله سوم فرم‌های لازم را که به شما ارائه می‌شوند، پر کنید و گزینه تایید را ثبت نمایید.

مرحله چهارم: معرفی طرح توجیهی

در این مرحله باید طرح توجیهی خود را معرفی کرده و مدارک مربوط به آن را ارائه نمایید.

مرحله پنجم: توانایی مالی

افرادی که پشتیبان کسب و‌کارهای خانگی هستند، باید این مرحله را هم طی کنند. در مرحله پنجم متقاضی باید توانایی مالی خود را برای انجام کار مربوطه، به ثبت برساند. در این بخش سهمی که متقاضی وارد کار کرده است، مشخص شده و سهم شریکان نیز واضح می‌شود.

مرحله ششم: بررسی مدارک و شرایط

حال که درخواست شما ثبت شد و مدارکتان نیز کامل شد و در سامانه بارگزاری گردید، باید مناظر پاسخ از سوی وزارت کار، معدن و رفاه اجتماعی باشید. این درخواست در دستگاه‌های اجرایی بررسی شده و ظرف مدت هفت روز پاسخ آن ثبت می‌شود. شاید هم زودتر.

مرحله هفتم: صدور مجوز

در این مرحله مجوز شما ثبت شده و صادر می‌شود. این مجوز پس از چند روز قابل استفاده است.

تمدید مجوز مشاغل خانگی

به طور کلی مجوز مشاغل خانگی که امروزه صادر می‌شود، مجوزی بدون مدت نیست و تاریخ انقضایی دارد. این مجوزها تا پنج سال اعتبار دارند اما پس از این پنج سال باید تمدید شوند‌‌. برخی از مشاغل هم ‌وجود دارند که هر دو سال یک بار باید نسبت به تمدید مجوز کسب و کار و مشاغل خانگی، اقدام کنند. این مشاغل، همان مشاغل غذایی و بهداشتی هستند که در سلامت انسان نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

حال که دانستیم مدت زمان اعتبار این مجوز چقدر است، باید بدانیم که‌ چگونه می‌توان آن را تمدید کرد. آیا برای تمدید مجوز مشاغل خانگی باید مدارکی را ارائه نمود؟ بله. برای این کار هم مدرک لازم است. برای تمدید این مجوز اولین کاری که باید کنید این است که مراحل موجود را بشناسید و سپس با آشنایی با مدارک ‌مورد نیاز، این مدارک را در سامانه مخصوص این کار بارگذاری کنید.

دستگاه اجرایی که می‌تواند صلاحیت شما را تایید کرده و سپس مجوز کاری شما را صادر نماید، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. فرآیند ثبت نام تا دریافت مجوز، مراحل مختلفی دارند که این مراحل برای تمدید مجوز نیز باید انجام شوند. روال قانونی تمدید این مجوز عبارتست از:

  • ابتدا باید در سامانه مخصوص دریافت مجوز مشاغل خانگی ثبت نام نمایید و سپس به بخش درخواست مجوز بروید. از این بخش، تمدید را انتخاب نمایید و وارد آن شوید.
  • در مرحله بعد لازم است که مدارک لازم را تهیه کرده و آن را در سامانه مربوطه بارگذاری کنید. در این مرحله فرم‌هایی به شما ارائه می‌گردد که پر نکردن آن‌ها به منزله عدم صلاحیت شما است. پس باید این فرم‌ها را به طور کامل مطالعه کرده و تمامی موارد را پر کنید.
  • در مرحله بعد، مستنداتی را برای مشخص کردن کار خود در خانه ارائه نمایید و این اطمینان را به وزارت کار و تعاون بدهید که می‌توانید در حرفه خود به خوبی خدمات رسانی انجام دهید. توجه داشته باشید که باید مجوز قبلی که اعتبار دو یا پنج ساله دارد را نیز در میان مدارک خود جا دهید.
  • پس از انجام این مراحل، باید منتظر بررسی کارشناسان باشید. این کارشناسان مدارک شما را بررسی می‌کنند و بدهی‌های مالیاتی شما را نیز مشخص می‌کنند. در صورتی که منزل مربوطه بدهی مالیاتی نداشته باشد و بدهی آن صفر باشد، به مرحله بعد هدایت خواهید شد.
  • در این مرحله صلاحیت شما تایید شده و ‌مجوز صادر می‌شود. انجام این فرآیند ممکن است ۱۰ الی ۱۵ روز کاری طول بکشد.

مراحل گرفتن مجوز مشاغل خانگی

همان طور که‌ گفتیم، باید ابتدا شرایط را ایجاد کنید و مدارک را تهیه نمایید. سپس وارد سایت شوید و مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا بر روی گزینه ثبت نام برای اخذ مجوز مشاغل خانگی کلیک کنید و سپس وارد صفحه جدید شوید. در این صفحه، درگاه بانک ملی برایتان نمایش داده خواهد شد. حال در این بخش باید بر روی گزینه ایجاد حساب کاربری کلیک کرده و وارد شوید.
  2. در مرحله بعد نوع شخص مشخص می‌شود. اکثر افرادی که‌ مجوزهای انجام کسب و کارهای خانگی را دریافت می‌کنند، افرادی حقیقی هستند. پس باید گزینه حقیقی انتخاب شود. در مرحله بعد، احراز هویت شما انجام می‌شود. در این مرحله هم به مدارک مختلفی برای وارد کردن اطلاعات لازم نیاز دارید. برای احراز هویت باید به بخش پنجره‌های کلی خدمات دولت هوشمند بروید و احراز هویت خود را انجام دهید. سپس یک کد به شماره شما ارسال می‌شود. این کد برای ورود به مرحله بعد لازم است.
  3. در این مرحله ثبت نام و احراز هویت شما انجام شده و پروفایل شما تشکیل خواهد شد. با وارد کردن کد، پروفایلتان نمایش داده خواهد شد. این پروفایل اطلاعات شخصی شما را نمایش می‌دهد.
  4. پس از تکمیل مراحل احراز هویت، به درگاه ملی دریافت مجوزهای کسب و کار می‌‌روید و می‌توانید درخواست خود را ثبت کنید. در این صفحه، عبارت مشاغل خانگی را جستجو کرده و وارد صفحه مربوط به این مشاغل شوید.

سامانه صدور مجوز مشاغل خانگی

طبق ماده یک و ماده دو قانون حمایت از کسب و کارهای مختلف، دولت و کارگزاران دولتی وظیفه دارند که فضایی را برای راه اندازی قانونی کسب و کارهای خانگی ایجاد کنند و سپس با ارائه تسهیلات مختلف، این کسب و کارها را قوی‌تر نمایند. طبق این مواد، سامانه‌ای ایجاد شده است که افراد با استفاده از آن می‌توانند مجوز قانونی را برای انجام کار در منزل دریافت کنند.

بدین ترتیب تمامی افرادی که قصد دریافت مجوز مشاغل خانگی را دارند، باید در سامانه مشاغل خانگی ثبت نام کنند.  در این سامانه، فرم ثبت نام به فرد متقاضی ارائه می‌شود. این فرم باید توسط فردی که سرپرست خانواده است، کامل شود. وگرنه اعتباری نخواهد داشت. البته اگر متقاضی که سرپرست نیست از سرپرست خانه رضایت کتبی داشته باشد، می‌تواند مجوز را دریافت کند.

مجوز مشال خانگی دقیقا همانند جواز کسب میباشد. مغازه هایی که اقدام به خرید و فروش میکنند باید اقدام به دریافت جواز کسب مغازه کنند.

کارشناسان این سامانه پس از بررسی مدارک افراد، این مدارک را تایید کرده و مجوز را صادر می‌کنند. مجوز مربوطه از طریق سامانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر شده و به دستگاه‌های اجرایی ارائه می‌گردد. در آخر هم به دست متقاضی می‌رسد. در این میان، یک نسخه کپی از مجوز به بانک می‌رود تا فرد متقاضی با استفاده از آن از وام و تسهیلات بانکی نیز بهره مند شود.

مجوز مشاغل خانگی بسته بندی

یکی از مشاغلی که انجام آن در خانه مانعی ندارد، شغل بسته بندی است. این شغل از محبوبیت زیادی در میان زنان خانه دار و جوانان برخوردار است و به صورت مداوم انجام می‌شود. از جمله مزایایی که شغل بسته بندی در خانه برا افراد به ارمغان می‌آورد می‌توانیم به عدم پرداخت مالیات، حذف هزینه‌های اجاره محیط کار و حذف هزینه‌های ایاب و ذهاب اشاره کنیم.

برای دریافت مجوز مشاغل خانگی برای شغل بسته بندی سه گروه مختلف به عنوان متقاضی، وجود دارند:

  1. اولین گروه، گروه‌هایی هستند که از صفر تا صد کار بسته بندی را خودشان انجام می‌دهند. این افراد مستقل هستند و به پشتیبان نیازی ندارند. در واقع تمامی مراحل مونتاژ و بسته بندی را خودشان با استفاده از تجهیزاتی که دارند، انجام می‌دهند.
  2. گروه دوم، افرادی هستند که به یک شرکت، ارگان یا سازمان وصل شده و کار انجام می‌دهند. این افراد به علت عدم وجود توانایی مالی برای کسب استقلال در کار، بسته بندی را زیر نظر این ارگان‌ها به انجام می‌رسانند. در این صورت از آموزش‌های لازم نیز بهره مند می‌شوند.
  3. دسته سوم، گروه‌هایی هستند که خودشان چندین زیر مجموعه را زیر نظر داشته و آن‌ها را دعوت به انجام امور شغلی می‌کنند.

نکته: این افراد برای این که بتوانند مجوز مشاغل خانگی را دریافت کنند، باید در فضایی کار بسته بندی را انجام دهند که از حجم کافی برخوردار شده باشد. همچنین انجام این کار نباید آلودگی صوتی ایجاد کند و از نظر محیطی نیز آسیب زا باشد. در این صورت فرد صلاحیت دریافت مجوز را پیدا خواهد کرد.

برای اخذ مجوز کسب و کار خانگی در زمینه بسته بندی، باید مدارکی همچون مدارک هویتی ( کارت ملی، شناسنامه و کپی آن‌ها)، مدارک مربوط به رضایت سرپرست خانه، ثبت فعالیت در سامانه صنایع تبدیلی و تکمیلی جهاد کشاورزی و گواهی‌های مرتبط با شغل را ارائه نمایید. افراد می‌توانند برای ارتقا بخشیدن شغل خود، از وام‌های اشتغال زایی نیز استفاده کنند.

سوالات متداول

اخذ جواز مشاغل خانگی چقدر هزینه دارد؟

این جواز برای کسب و کارهای کوچک خانگی مناسب است و هزینه آن چنانی ندارد. برای اطلاع از هزینه دقیق و دریافت تخفیف با ما تماس بگیرید.

بیمه مشاغل خانگی چگونه است؟

تمامی کسب و کارهایی که در خانه فعالیت دارند، بیمه می‌شوند. در این صورت فرد به عنوان کارفرمای خود، حق بیمه را پرداخت کرده و پس از بیست الی سی سال بازنشسته می‌شود.

مزایای دریافت مجوز برای کسب و کارهای خانگی چیست؟

افرادی که این مجوز را دریافت کرده‌اند، می‌توانند از حق بیمه و وام‌های بانکی اشتغال زایی استفاده کنند. همچنین این افراد از پرداخت هزینه‌های ایاب و ذهاب و پرداخت هزینه‌های مالیاتی معاف می‌شوند.

نظارت بر کسب و کارهای خانگی چگونه انجام می‌شود؟

خانه‌هایی که در آن‌ها یک شغل خاص جریان دارد، ناظر همیشگی ندارند. از میان این خانه‌ها چند خانه به طور موردی انتخاب شده و مورد بررسی قرار می‌گیرد. این فرآیند هر سه ماه یک بار انجام می‌شود.

4.9 - (8 امتیاز)

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

فرم زیر را تکمیل کنید و منتظر تماس کارشناسان ما باشید.

Fill out this field
Fill out this field

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up