اگر شما هم مانند خیلی از افراد دیگر به فکر راه اندازی کارگاه یا کارخانه هستید، باید اقدام به دریافت جواز تاسیس کنید. جواز تاسیس جوازی است که برای رسمیت بخشیدن به کسب و کارهای مختلف و از سوی ارگان‌های دولتی به افراد ارائه می‌شود و فواید زیادی را با خود به همراه دارد. افرادی که می‌خواهند این جواز را دریافت کنند، باید با مدارک و شرایطی که در این راستا مورد نیاز هستند، آشنایی داشته باشند. با دریافت جواز تاسیس می‌توانید به طور قانونی با شرکت‌های دولتی یا غیر دولتی قرارداد عقد کنید و در مزایده‌ها و مناقصه‌ها شرکت کنید. این تنها گوشه‌ای از فوایدی است که اخذ این جواز به همراه دارد.

جواز تاسیس چیست؟

هر شخص حقیقی یا حقوقی برای این که بتوانند در بازار به انجام فعالیت‌های اقتصادی بپردازد باید جواز تاسیس دریافت کند. جواز تاسیس برگه یا دستور العملی است که اجازه انجام یک فعالیت توسط یک فرد را داده است. مثلاً اگر شما قرار است یک کارخانه را پایه گذاری کنید، باید برای شروع کار خود اجازه‌ای را از دولت کسب کنید. جواز تاسیس همان اجازه‌ای است که دولت به شما می‌دهد.

از جمله مزایایی که این جواز به همراه دارد می‌توانیم به دریافت وام‌های بلند مدت با حداقل استراحت یک ساله، شرکت کردن در نمایشگاه‌های داخلی یا نمایشگاه‌های بین المللی، جذب سرمایه از طریق مشارکت با دیگران، اجازه ثبت برند و دریافت زمین برای انجام فعالیت‌های صنعتی به صورت اقساطی اشاره کنیم.

حتما بخوایند: دریافت جواز تاسیس صنعت و معدن

انواع جواز تاسیس

به طور ساده بگوییم که ‌جواز تاسیس به نوعی از مجوزها گفته می‌شود که افراد برای راه اندازی کسب و کارهای مختلف و شرکت‌های تولیدی یا خدماتی به آن نیاز خواهند داشت. جواز تاسیس انواع مختلفی دارد. برای دریافت جواز تاسیس باید با انواع آن نیز آشنایی پیدا کنید:

  1. جوازهای تاسیس صنعتی: جواز یا پروانه تاسیس صنعتی جوازی است که یک سال اعتبار دارد. در طول این یک سال فرد متقاضی می‌تواند برای اخذ وام و راه اندازی یک واحد تولیدی، اقدام کند. جوازی که در این راستا ارائه می‌شود، تنها برای انجام کارهای ابتدایی مناسب است. پس از انجام کارهای ابتدایی، متقاضی باید جواز بهره برداری را کسب کند.
  2. جوازهای تاسیس آموزشی: افرادی که تمایل به راه اندازی یک واحد آموزشی را دارند، باید جوازی را دریافت کنند که مخصوص آموزش است. این جواز تاسیس به فعالیت‌های آزاد، سینمایی و هنری ارائه می‌شود و از سوی وزارت آموزش و پرورش صادر می‌گردد.
  3. مجوز مشاغل خانگی: شاید باور نکنید اما بدانید که حتی کارهای خانگی نیز به جواز تاسیس نیاز دارند. کسب و‌کارهای خانگی همان کارهایی هستند که در منزل و با استفاده از نیروها و خدمه‌های کم انجام می‌شوند. این جواز از سوی وزارت کار ارائه می‌گردد و به مدت یک سال اعتبار دارد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ جواز تاسیس

برای این که بتوانید جواز تاسیس خود را از اداره صنعت و معدن شهرستان یا شهر مربوطه دریافت کنید به یک سری مدارک خاص نیاز دارید. افراد حقیقی و حقوقی مدارکی متفاوت را باید ارائه دهند که در ادامه مدارک مربوط به هر کدام از این افراد ذکر شده‌اند:

  • مدارک لازم برای افراد حقیقی مدارکی همچون کپی تمام مدارک هویتی مثل کارت ملی شناسنامه و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت می‌شود. همچنین باید فهرست تمامی سوالات و کالاهایی که قرار است در یک مجتمع تولیدی تولید و ارائه شوند ذکر شود و آدرس محل سکونت به شماره تلفن‌های ثابت و شماره تلفن‌های همراه نیز ارائه شود.

  • افراد حقوقی نیز باید تمامی مدارک هویتی اصلی خود را به همراه کپی آن، تصاویر فرد متقاضی، کپی از کارت پایان خدمت یا کارت معافیت، فهرست شهرک‌های صنعتی، فرم درخواست، فرم‌های اظهار نامه، مهر شرکت، آدرس دقیق محل سکونت و آگهی تاسیس کسب و کار با که با آخرین تغییرات به وجود آمده در شرکت همراه هستند را به عنوان مدرک ارائه کند.

شرایط دریافت جواز تاسیس

برای این که بتوانید به صورت گام به گام مراحل دریافت جواز کسب را طی کنید، لازم است که شرایط خاصی را داشته باشید. نوع ‌کالایی که قرار است تولید کنید و جنس آن، برای دریافت جواز مربوطه بسیار مهم هستند. پس باید وزارت مشخص شده قانونی بودن فعالیت‌های تولیدی شما را تایید کند و سپس این جواز را به شما ارائه نماید. از جمله شرایط اخذ جواز کسب، عبارتند از:

  • فرد متقاضی باید تابعیت جمهوری اسلامی را داشته باشد.
  • متقاضی باید بالای ۲۰ سال سن داشته باشد.
  • اگر متقاضی آقا است، باید گواهی پایان دوره خدمت سربازی یا معافیت از آن را داشته باشد.

اگر به دنبال یک راه ساده برای کسب این جواز هستید، بهتر است با تیم‌های مشاوره‌ای که‌ چندین و چند سال است که در این زمینه فعالیت دارند مشورت نمایید. در این صورت است که می‌توانید در مدت زمانی کوتاه و بدون به ‌وجود آمدن مشکل، جواز تاسیس خود را اخذ کنید.

مراحل اخذ جواز تاسیس

اگر می‌خواهید در مدت رمانی کوتاه مجوزهای تاسیس را دریافت کنید، باید قبل از هر کاری از این مراحل آگاه شوید تا این روند برایتان ساده‌تر باشد. مراحل ذکر شده باید طی بشوند:

مرحله اول: ورود به سامانه

افرادی که متقاضی دریافت جواز تاسیس هستند، باید وارد سامانه‌ای به نام بهین یاب شوند و درخواست‌های اخذ مجوز را در این سامانه به ثبت برسانند. با استفاده از این سامانه، دیگر نیازی نیست که شما وقت خود را تلف کنید و به صورت حضوری به سازمان صادر کننده جواز تاسیس مراجعه نمایید. پس از این که ثبت نام شما انجام شد، یک نام کاربری و یک رمز عبور برای شما ارسال می‌گردد. به محض این که این رمز را دریافت کردید، وارد سایت شوید و موضوع مربوط به فعالیت شرکتتان را انتخاب کنید.

مرحله دوم: ثبت نهایی درخواست

پس از این که وارد سامانه شدید، یک سری موضوعات مختلف را مشاهده می‌کنید. موضوعی که مربوط به کسب و کار فعلی شما است را انتخاب کرده و اطلاعات خود را وارد کنید. اطلاعاتی از قبیل نوع فعالیت شرکت و محل کار از جمله این اطلاعات هستند.

مرحله سوم: تعیین موضوعات

در این مرحله از دریافت جواز تاسیس باید موضوع مربوطه را انتخاب کنید. موضوعات توسط سازمان معدن، صنعت و تجارت اولویت بندی شده‌اند. بدیهی است که هر موضوعی که در اولویت‌های بالاتر قرار دارد، بیشتر مورد توجه نیز قرار می‌گیرد. پس از انتخاب موضوع، با توجه به اولویت‌ها، تسهیلاتی به شما ارائه می‌گردند که با استفاده از آن می‌توانید کسب و کار خود را پر و بار دهید.

مرحله‌ چهارم: بررسی مدارک و بازدید از ملک

در این مرحله تمامی مدارک و شرایط شما توسط واحد ها و کمییسیون های مربوطه بررسی میشود و در صورتی که مشکلی در مدارک و شرایط شما وجود نداشته باشد، پرونده شما به مرحله بازدید خواهد رفت. در این مرحله یک کارشناس برای بازدید و بررسی مکان اداری و تجاری شما خواهد آمد و درصورتی که مکان از لحاظ فنی، اداری، ایمنی و… دارای صلاحیت های لازم باشد پرونده شما تایید نهایی را درافت و جهت صدور جواز کسب ارجاع خواهد شد.

مرحله‌ پنجم: صدور جواز

در این مرحله موضوعات انتخاب شده‌اند و ثبت نامتان هم انجام شده است. پس تنها چیزی که می‌ماند، صدور جواز است. شما باید مدت زمانی را منتظر باشید تا کارشناسان مربوطه شرایط و مدارکتان را مورد بررسی قرار دهند و صلاحیتتان را تایید کنند. اگر مشکلی در این زمینه ‌وجود نداشته باسد، جواز کسب شما صادر می‌شود.

مندرجات جواز تاسیس چه مواردی هستند؟

آنچه که در جواز تاسیس ذکر می‌شود، همان اطلاعاتی هستند که آگاهی مشتریان یک شرکت را افزایش می‌دهند. باید موارد زیر در این جواز ذکر شوند:

  • اسم و اطلاعات هویتی و شخصی فردی که‌ جواز را دریافت کرده است.
  • اطلاعات مربوط به کالاها و محصولاتی که یک شرکت تولیدی آن‌ها را ارائه می‌کند.
  • میزان سرمایه‌ای که برای راه اندازی یک واحد تولیدی یا خدماتی صرف شده است.
  • میزان هزینه‌های که برای تولید یک کالای خاص مورد استفاده قرار گرفته است.

هزینه اخذ جواز تاسیس

هزینه دریافت جواز تاسیس ثابت نیست. این هزینه بر اساس یک سری عوامل مختلف، تغییر پیدا می‌کند. یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیر گذاری که می‌تواند این هزینه را افزایش دهد، نوع شخصی است که اقدام به اخذ جواز کسب می‌کند. اگر این شخص حقیقی باشد، با صرف هزینه‌های کمتر می‌تواند جواز تاسیس بگیرد.

حتما بخوانید: هزینه گرفتن جواز کسب

همچنین محل فعالیت نیز مهم است و می‌تواند هزینه‌های اخذ جواز کسب را افزایش دهد. اگر شما در شهرک‌های صنعتی اقدام به راه اندازی واحد تولیدی کرده باشید، مسلما باید هزینه‌های کمتری را نیز بپردازید. فیش‌های مربوطه، گرفتن کپی از مدارک و هزینه‌های تمبر نیز باید توسط متقاضی پرداخت شوند‌.

چرا اقدام به دریافت جواز تاسیس کنیم؟

ما در این مطلب در مورد نحوه دریافت جواز تاسیس مدارک و شرایط آن با شما صحبت کردیم. شما برای دریافت این جواز باید بیش از ۲۰ سال سن داشته باشید، تابع جمهوری اسلامی ایران باشید و خدمت سربازی را گذرانده باشید. پس از مهیا کردن شرایط باید مدارکی که در متن به آن‌ها اشاره شد را نیز متناسب با نوع شخص آماده کنید و سپس درخواست دریافت جواز کسب خود را ثبت نمایید.

سوالات متداول در خصوص گرفتن جواز تاسیس برای کسب و کار ها

هزینه دریافت جواز تاسیس و راه اندازی یک واحد تولیدی و ‌خدماتی چقدر است؟

برای دریافت این جواز باید هزینه‌های مربوط به فیش، تمبر، مدارک و هزینه مربوط به نوع شخص را پرداخت کنید. نوع فعالیت و محل فعالیت هم مهم هستند.

برای چه کسب و کارهایی باید اقدام به دریافت جواز تاسیس کرد؟

افرادی که می‌خواهند کارخانه‌ای را برای انجام فعالیت‌های تولیدی راه اندازی کنند، باید جواز تاسیس بگیرند.

مدت اعتبار این جواز چقدر است؟

به طور کلی جواز تاسیس را به صورت یک ساله صادر می‌کنند تا فرد متقاضی در این بازه زمانی بتواند کسب و کار خود را راه بیندازد.

4.8 - (10 امتیاز)

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

فرم زیر را تکمیل کنید و منتظر تماس کارشناسان ما باشید.

Fill out this field
Fill out this field

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up